nedelja, 21. december 2014

Maticu bron na mednarodnem kadetskem turnirju v Brežicah!



Naš član Nareks Matic znova med dobitniki medalj! Med 19. ter 21.12. se je odlično boril na šahovskem turnirju v Brežicah s sovrstniki iz Hrvaške, Slovenije ter Srbije. Kot edini je tudi premagal večkratno hrvaško državno prvakinjo. Iskrene čestitke!



torek, 16. december 2014

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 10/2014-15.12.2014

Štirje naši člani so se udeležili hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med sedemnajstimi igralci je zmagal Gregor Goršek iz ŠK Veplas Velenje. Od naših članov je bil najboljši Peternel Jožef, ki je osvojil drugo mesto. Voelkner Dani je bil enajsti, Šincek Štefan trinajsti, Knez Marjan pa je osvojil končno petnajsto mesto.

Čestitamo!

sobota, 13. december 2014

Matic področni prvak, Nejc v zlati sredini!

Danes je na OŠ Hruševec potekalo področno posamično tekmovanje za osnovne šole celjske regije. Naš član Nareks Matic je postal v konkurenci do devet let področni prvak! Tekmovanje je osvojil z vsemi možnimi točkami.  V konkurenci fantov do dvanajst let je dobro nastopil še en naš član. Nejc Vidrgar je končal v zlati sredini.  Čestitke obema za odlične igre!



petek, 12. december 2014

Četrti turnir Štajerske kadetske lige in poker zlatih medalj!

Četrti turnir Štajerske kadetske lige 2014/15, ki se je odvijal v kulturnem domu v Kamnici pri Mariboru, je našemu članu Nareks Maticu v konkurenci do devet let prinesel še četrto zlato medaljo v nizu! Vodstvo v skupnem seštevku ciklusa v svoji kategoriji je še povečal. Čestitke za odlične igre!



sreda, 10. december 2014

Beseda predsednika ob iztekajočem se letu

Leto se počasi bliža koncu in prav je, da se spomnimo na pomembne dogodke, ki so obeležili delovanje našega šahovskega društva.


Člani društva smo se dobivali skozi celo leto ob petkih. Vsak prvi petek v mesecu smo pripravili šahovski turnir, ki so se ga udeleževali igralci iz bližnjih in tudi bolj oddaljenih šahovskih sredin. Ponosni smo, da smo znova izvrstno izpeljali tri memorialne turnirje. Prvi je bil posvečen Florjanc Rudiju, izvedli smo ga v društvenih prostorih. Majski memorialni turnir je bil posvečen Šeler Ernestu, igrali smo v hotelu v Preboldu. Decembrski memorial pa smo posvetili Stanku Skoku in Martinu Štormanu. Udeležba na turnirju je bila velika, potekal pa je v prenovljenih prostorih društva. Naj se tukaj najiskreneje zahvalim našim prizadevnim članom za vso pomoč. Prav tako se za pomoč zahvaljujem tudi KS Šempeter. Pohvalim lahko zgledno sodelovanje z društvom upokojencev.


 Pomemben mejnik je vzpostavitev spletne strani našega društva. Krst je doživela avgusta letos in od takrat beležimo preko 1800 ogledov le te. Stran spremlja rezultate naših članov na tekmovanjih. Starejši člani večinoma nastopamo na turnirjih v bližini. Od mlajših lahko izpostavim Nareks Matica, ki je v letošnjem letu naredil ogromen korak naprej. Leto je končal med najboljših deset v Sloveniji v svoji starostni kategoriji. Na strani pa je moč najti tudi podatek o šahovskem krožku, ki se izvaja ob sredah na OŠ Petrovče.

Leto lahko ocenim kot izjemno uspešno, trudili se bomo da bo tako tudi naprej. Naj vam torej zaželim vesele praznike v krogu najdražjih in uspešno novo leto na osebnem in športnem področju.

torek, 9. december 2014

Uspešno izveden memorialni turnir v prenovljenih društvenih prostorih

Tudi letos je ŠD Savinjčan Šempeter pripravil memorialni turnir v spomin na Stanka Skoka ter Martina Štormana. Na turnirju, ki se je odvil 05.12.2014, je tokrat sodelovalo dvaindvajset šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Trojna zmaga je tokrat odšla v Žalec. Zmagal je Brinovec Dušan z osvojenimi pet in pol točkami. Od članov domačega društva je bil najboljši Škorjanc Franc, ki je osvojil končno šesto mesto. Turnir se je odvil v prenovljenih prostorih društva. Nova podoba društva je rezultat pridnih rok naših članov, društvo pa se zahvaljuje za pomoč pri prenovi tudi KS Šempeter.

Čestitamo!

nedelja, 7. december 2014

Matic najboljši v kategoriji U8 in skupno peti na šahovskem turnirju za OŠ otroke v Domžalah!

V Domžalah je danes potekal Miklavžev Tady šahovski turnir za OŠ otroke. Naš član Nareks Matic je med vsemi prijavljenimi tekmovalci osvojil odlično peto mesto in si tako priboril tudi praktično nagrado. Osvojil je pet od sedem možnih točk in si priigral kar nekaj novih ratinških točk. Na lestvici najboljših v Sloveniji končuje leto na odličnem devetem mestu!

Iskrene čestitke za odlične igre!