torek, 31. marec 2015

3.turnir najmlajših - 31.3.2015

Danes je v Ljubljani potekal tretji letošnji turnir najmlajših do 10 let. Danes so nastopili kar štirje naši mladi člani. Med 50 tekmovalci je Matic Nareks osvojil odlično osmo mesto, Udrih Lovro dvaindvajseto, Leon Kovač Murko sedemindvajseto in Kajetan Petrak Zajc petinštirideseto mesto. 



Čestitke vsem!

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 3/2015-30.03.2015

Trije naši člani so se udeležili hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med osemnajstimi igralci je zmagal član domačega kluba Brinovec David. Drugo mesto je osvojil prav tako domačin Brinovec Dušan, tretje pa Jazbec Hinko iz ŠK Zagorje ob Savi. Od naših članov je bil najboljši Šincek Štefan. Osvojil je sedmo mesto. Peternel Jožef je osvojil končno enajsto, Knez Marjan pa trinajsto mesto.

Čestitamo!

petek, 27. marec 2015

Matic še šestič zlat!

Sedmi turnir Štajerske kadetske lige 2014/15, ki se je tokrat odvijal na OŠ Ljudski vrt na Ptuju, je našemu članu Nareks Maticu v konkurenci do devet let prinesel še šesto zlato medaljo v šestih nastopih! Matic je tokrat izgubil samo eno tekmo in sicer proti skupnemu zmagovalcu Davidu Brinovcu iz ŠK Žalec. Zmaga v celotnem ciklusu v svoji kategoriji ni več vprašljiva. Tokrat je nastopilo rekordno število udeležencev, število nastopajočih je preseglo številko sto.

Čestitke Maticu!



sobota, 14. marec 2015

Petek trinajsti ni bil nesrečen, peta zlata medalja v nizu za Matica!

Šesti turnir Štajerske kadetske lige 2014/15, ki se je tokrat odvijal na OŠ Fram, je našemu članu Nareks Maticu v konkurenci do devet let prinesel še peto zlato medaljo v petih nastopih! Počasi se tudi že nasmiha zmaga v celotnem ciklusu v svoji kategoriji. Tokrat je nastopilo skoraj sto igralcev na turnirju, kar je letošnja rekordna udeležba. 

Čestitke Maticu za dobre igre!



sreda, 11. marec 2015

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 06.03.2015

Na rednem mesečnem turnirju, ki poteka vsak prvi petek v mesecu, je sodelovalo petnajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmago s šestimi točkami in pol osvojil Lorenčak Ivan iz ŠK Griže. Drugo mesto je osvojil Studnička Tomo iz ŠK Žalec, tretji pa je bil domačin Peternel Jožef.

Čestitke vsem!

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 2(9)/2015-10.03.2015

V Grižah je včeraj potekal drugi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Med dvaindvajsetimi igralci je zmagal  domačin Blatnik Jurij. Od naših članov je nastopil Peternel Jožef, ki je osvojil peto mesto.

Čestitamo!

četrtek, 5. marec 2015

Matic kot obetaven šahist prejel vabilo na predavanje državnega šahovskega trenerja

Matic Nareks je prejel kot mlad obetaven šahist celjske regije povabilo na predavanje, ki ga bo imel velemojster Matej Šebenik, državni šahovski trener. V klubu se bomo na vabilo z veseljem odzvali.
 
 

nedelja, 1. marec 2015

Matic odličen peti na državnem prvenstvu, Nejc soliden

Včeraj je na Bledu potekalo državno prvenstvo v pospešenem šahu. Na njem sta dobro nastopila tudi dva naša člana. Nejc Zavasnik je pogumno odigral svoj prvi večji turnir in ob koncu v svoji kategoriji fantov do 8 let osvojil 32-to mesto. Odlično pa je nastopil znova Matic Nareks in potrdil dobro formo, ki jo je kazal že na turnirjih pred državnim prvenstvom. Matic je v devetih kolih samo enkrat izgubil in osvojil izjemno peto mesto v državi v konkurenci fantov do 10 let! Vsi fantje, ki so končali pred njim so leto dni starejši in prihodnje leto v tej konkurenci več ne morejo nastopiti. Fanta je na prvenstvu spremljal tudi naš predsednik g. Peternel.

Čestitke za dobre igre!