sreda, 27. maj 2015

5.turnir najmlajših - 26.5.2015

Včeraj je v Ljubljani potekal peti letošnji turnir najmlajših do 10 let. Zastopal nas je Udrih Lovro, ki je osvojil končno osemindvajseto mesto med petinštirideset tekmovalci. Vse rezultate lahko preverite na spodnji povezavi:

Rezultati

Čestitamo!

torek, 26. maj 2015

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 5/2015-25.05.2015

Dva naša člana sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med petnajstimi igralci je zmagal član ŠK Zagorje ob Savi Perič Bernard. Od naših članov je bil najboljši Knez Marjan na petem mestu.

Ostale rezultate lahko pogledate na priloženi povezavi: Rezultati

Čestitamo!

nedelja, 24. maj 2015

Razpnimo jadra 2015

Včeraj je ŠK Žalec v klubskih prostorih v okviru prireditev Razpnimo jadra 2015 pripravil šahovski turnir za osnovnošolce. Turnirja se je udeležilo dvaindvajset otrok iz okoliških osnovnih šol, klubov in društev. Turnir je bil dobro pripravljen, klub organizator je poskrbel, da otroci niso bili lačni in žejni. Najboljši trije fantje in najboljša tri dekleta so prejeli pokale.






Otroci pa so bili najbolj veseli sladkega presenečenja. Vsak udeleženec je namreč dobil kot darilo unikatno čokoladno liziko, ki jih je izdelala domača članica, odlična šahistka ter likovna umetnica Suzana Švent. Od najmlajših članov našega društva je bil znova najboljši Matic Nareks, ki je osvojil končno sedmo mesto. Zmagal je član domačega kluba David Brinovec, ostale rezultate lahko preverite na spodnji povezavi:

Rezultati šahovskega turnirja Razpnimo jadra 2015

Čestitke!


petek, 22. maj 2015

Osmo zlato po vrsti!

Predzadnji turnir Štajerske kadetske lige 2014/15, ki se je tokrat odvijal na OŠ Tabor I v Mariboru, je našemu članu Nareks Maticu v konkurenci do devet let prinesel še osmo zlato medaljo v osmih dosedanjih nastopih! Matic je tudi tokrat izgubil samo eno tekmo. S tem je osvojil tudi zmago v celotnem ciklusu v svoji kategoriji.Turnir je postregel z rekordom v številu nastopajočih, nastopilo je kar sto trinajst šahistk in šahistov! Najboljši med vsemi nastopajočimi je bil David Brinovec iz ŠK Žalec. Zlato odličje pa je prejela tudi sestra zmagovalca v kategoriji deklic do devet let. Od članov našega društva je nastopil še Kovač Murko Leon, ki je s tremi točkami pristal v zlati sredini. Vse rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi:




Čestitke!

petek, 15. maj 2015

Memorial Ernest Šeler 2015

ŠD Savinjčan Šempeter je tudi letos pripravil v Garni šport hotelu v Preboldu memorialni turnir v spomin na šahovskega prijatelja, učitelja in umetnika Šeler Ernesta. Na turnirju, ki se je odvil 14.05.2015, je v prijetnem vzdušju sodelovalo osemnajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov.



Zmagal je Dušan Brinovec iz ŠK Žalec, drugo mesto je osvojil predstavnik društva organizatorja Šincek Štefan, tretji pa je bil David Brinovec, tudi član žalskega kluba. Najboljši so za svoje uvrstitve prejeli pokale.

Vse rezultate si lahko ogledate na spodnji povezavi:
http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=13434

Čestitke organizatorjem za lepo pripravljen turnir in vsem nastopajočim!

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 08.05.2015

Na rednem mesečnem turnirju, ki poteka vsak prvi petek v mesecu, je sodelovalo devet šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmagal domačin Šincek Štefan pred Krajnc Radovanom iz ŠK Griže.

Čestitke!

sreda, 13. maj 2015

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 4(9)/2015-12.05.2015

V Grižah je včeraj potekal četrti letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Med enaindvajsetimi igralci je zmagal  Krnjovšek Zlatko iz ŠD Ponikva. Od naših članov je nastopil Peternel Jožef, ki je osvojil odlično tretje mesto.

Čestitamo!

nedelja, 10. maj 2015

Turnir ob 30.letnici ŠK Šoštanj

ŠK Šoštanj je danes ob okrogli obletnici delovanja kluba priredil šahovski turnir. Na turnirju je nastopilo 46 tekmovalcev iz večih okoliških klubov in društev. Najbolje se je odrezal predstavnik ŠK Velenje Veplas Goršek Gregor. Drugi je bil predstavnik ŠK Šmarje pri Jelšah Golob Hubert, tretji pa predstavnik kluba organizatorja Špeh Ernest. Najboljši iz našega društva je bil Peternel Jožef na končnem 21.mestu.

Čestitamo!

četrtek, 7. maj 2015

Matic prebil mejo 1800 točk v pospešenem šahu

Danes je Šahovska zveza Slovenije objavila nove ratinške tabele. V razvrstitvi R060 je naš obetavni član Matic Nareks prvič presegel mejo 1800 točk.

Za omenjeni dosežek iskrene čestitke!