sreda, 27. januar 2016

Odlični obeti pred državnim prvenstvom, Maticu srebro!

Včeraj je v Ljubljani potekal prvi letošnji turnir najmlajših do 10 let. Naš član Matic Nareks je nastopil izvrstno in prikazal odlične borbe tik pred državnim prvenstvom, ki bo v mesecu februarju. Med več kot štirideset tekmovalci je osvojil odlično tretje mesto med vsemi tekmovalci, kar mu je prineslo drugo mesto in srebrno medaljo v kategoriji fantov.



Čestitamo!

torek, 19. januar 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 1/2016-18.01.2016

Naš član Šincek Štefan se je udeležil hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med dvanajstimi igralci je zmagal Jazbec Hinko iz ŠK Zagorje ob Savi, Štefan je na koncu osvojil osmo mesto.

Ostale rezultate lahko pogledate na priloženi povezavi: Rezultati

Čestitamo!

nedelja, 17. januar 2016

Naši fantje uspešni na regijskih klubskih kvalifikacijah

V soboto, 16.1.2016, so v Celju potekale regijske klubske kvalifikacije za nastop na državnem šahovskem prvenstvu, ki bo konec meseca februarja v Portorožu. Naše društvo je zastopalo šest naših mladih članov v treh različnih kategorijah. V kategoriji fantov do osem let se je odlično izkazal Nejc Košenina, ji je osvojil tretje mesto. V kategoriji fantov do deset let so nastopili štirje naši mladi člani. Brez izgubljene partije je slavil naš Nareks Matic in si tako priigral neposredno uvrstitev na državno prvenstvo. Dobro so se borili tudi Zavasnik Nejc, Kerčmar Luka ter Ermakov Matvej. V kategoriji fantov do dvanajst let je dobro odigral Nejc Vidrgar a se na koncu žal ni izšlo za nastop na državnem prvenstvu, kamor se je uvrstil le zmagovalec.






Iskrene čestitke fantom.

petek, 15. januar 2016

Šahovski turnir za prvaka OŠ Petrovče odlično uspel

V četrtek, 14.1.2016, je potekal v soorganizaciji našega šahovskega društva šahovski turnir za prvaka OŠ Petrovče. Turnirja se je udeležilo triindvajset mladih šahistov in šahistk iz OŠ Petrovče in POŠ Trje. Najboljši trije v kategoriji fantov ter deklet so bili nagrajeni s pokali in medaljami. Prav vsi otroci brez izjeme pa so si svojim nastopom in igrami na turnirju prislužili lepe praktične nagrade. Prvak šole je postal Nareks Matic pred Nejcem Vidrgarjem in Matvejem Ermakovim. Med dekleti se je najbolje znašla na črnobelih poljih Neža Ašenberger. Srebro okrog vratu je prejela Iva Gostečnik, bronasta pa je postala Lana Kladnik.


FOTO: Jana Petrak Zajc

Vsem nastopajočim čestitamo in obljubljamo, da bo v prihodnje na OŠ Petrovče še več takšnih prijetnih dogodkov, kot je bil ta.

Matic na zadnjem turnirju ciklusa drugi, Matvej enajsti!

V Šentjurju se je danes odigral še zadnji turnir ciklusa štirih turnirjev za mlade v organizaciji Šahovskega društva Šentjur. S točko manj kot zmagovalka je kot drugi končal Matic Nareks. Matic je bil že pred zadnjim turnirjem zmagovalec ciklusa in je danes prejel pokal za najboljšega. Odlično enajsto mesto je med triindvajsetimi igralci osvojil Ermakov Matvej, ki je z mesecem januarjem tudi uradno postal član našega društva.


Čestitamo!

nedelja, 10. januar 2016

Matic presegel vsa pričakovanja in končal kot odličen šesti na državnem prvenstvu!

Danes je potekalo odlično pripravljeno državno prvenstvo osnovnošolcev v pospešenem šahu v Kozjem. V konkurenci najboljših dvainpetdeset fantov v Sloveniji do 12 let je nastopil tudi član ŠD Savinjčan Matic Nareks. Naš devetletnik je odlično zastopal barve OŠ Petrovče in v devetih tekmah doživel samo dva poraza. Prvenstvo je pričel kot devetnajsto postavljeni igralec, končal pa ga je kar na drugi deski z remijem. Na prvenstvu ga je spremljal tudi predsednik našega društva in hkrati tudi mentor šahovskega krožka na OŠ Petrovče.


Čestitke Maticu za brezkompromisen boj in odličen končni rezultat!

sobota, 9. januar 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 08.01.2016

Naše društvo je prvič letos pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Pred pričetkom turnirja so se podelile skromne nagrade za najboljše v preteklem letu. Tokrat je nastopilo enajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmagal Studnička Tomo iz ŠK Žalec, drugi je bil domačin Šincek Štefan, tretje mesto pa je pripadlo Cvijetič Luku iz ŠK Polzela.



Čestitke vsem nastopajočim!

četrtek, 7. januar 2016

Podjetje Niko Šketa s.p. s pokali in kompleti medalj za najuspešnejše šahiste

Družinsko podjetje Niko Šketa s.p. je novo podjetje, ki nas je podprlo pri izvedbi januarskega turnirja za šahovskega prvaka OŠ Petrovče.
Podjetje nadaljuje tradicijo izdelave raznoraznih športnih, gasilskih, občinskih priznanj, plaket, obeskov, medalj, priponk, značk, ki jo je pričel oče Franci Šketa leta 1980.
Leta 1998 ob prevzemu obrti so ponudbo razširili na izdelavo oziroma prodajo športnih pokalov, pokalov iz stekla, unikatnih pokalov. Ponujajo medalje iz zaloge za vse športe, oziroma medalje po naročilu stranke. S prilagajanjem željam strank so ponudbo kmalu popestrili z uokvirjanjem slik, športnih priznanj, diplom, gobelinov, plaket, ter ostalih priznanj. V ponudbi imajo preko 100 vrst različnih tipov okvirjev.
Z posluhom do želja strank po res unikatnih plaketah, pokalih in medaljah so v letu 2008 ponudbo razširili z lasersko obdelavo izdelkov. Tako vam ponujajo medalje, pokale iz akrilnega stekla, unikatne gravure z vašim logotipom, emblemom na medaljah. Izdelajo vam cenovno ugodne plakete, priznanja, gravirana na metalizirano plastiko, ki jo po željah strank uokvirijo na najprimernejše steklo ali dajo v škatlico za plakete. Izdelajo vam tudi obeske gravirane na eva peno ali usnje, tablice za gostince, toaletnih tablice, cenike gravirane na les, papir, pluto, usmerjevalne table. Mejo pri izdelavi končnega izdelka za podjetje Šketa Niko s.p. predstavlja samo domišljija.
V proizvodnem programu šiviljstva vam nudijo kvalitetno izdelavo oblačil po meri.Večletne izkušnje na področju šiviljstva, sodelovanje z priznanimi modnimi kreatorji, izdelava oblačil tudi za estradnike je garancija, da boste od njih odšli zadovoljni.
Prepričajte se sami zakaj ima podjetje veliko zadovoljnih strank iz domovine ter tujine, ki se z veseljem vračajo. Obiščite jih na njihovi spletni strani Niko Šketa s.p. oziroma jih pišite na elektronski naslov niko.sketa@gmail.com
Z veseljem se odzovejo tudi na vaš klic na telefonsko številko 03 705-078 (delavnica) oz. 041 891 293 (g.Niko)