nedelja, 28. februar 2016

Matic med dobitniki odličij, oba Nejca dobro na DP v pospešenem šahu!

Dan po zaključku DP v standardnem šahu, 27.02.2016,  je prav tako v Smaragdni dvorani Grand hotela Bernardin v Portorožu potekalo posamično državno prvenstvo mladih v pospešenem šahu. Naše društvo je nastopilo s tremi mladimi šahovskimi upi. V skupini fantov do deset let sta nas zastopala Matic Nareks ter Nejc Zavasnik, med fanti do osem let pa nas je zastopal Nejc Košenina.



Najbolj nas je navdušil Matic Nareks, ki je grizel do zadnjih sekund zadnjega dvoboja in si priboril uvrstitev med najboljše tri šahiste v Sloveniji!



V isti kategoriji je Nejc Zavasnik prikazal nekaj dobrih iger v konkurenci leto dni starejših fantov od njega.



Nekaj odličnih iger pa je prikazal tudi naš Nejc Košenina v svoji kategoriji fantov do osem let. Glede na to, da je nastopil šele na tretjem šahovskem turnirju so osvojene štiri točke in osemnajsto mesto v Sloveniji odlična spodbuda za naprej!


Čestitke vsem trem za odlične nastope!

Maticu odlično četrto mesto na DP v standardnem šahu!

Med 22.02. ter 26.02.2016 je v Smaragdni dvorani Grand hotela Bernardin v Portorožu potekalo posamično državno prvenstvo mladih v standardnem šahu. V elitni skupini najboljših dvaintrideset šahistov v kategoriji fantov do deset let je nastopil tudi naš izjemen talent Matic Nareks. Matic je nastopil odlično in s svojim predstavami navduševal tudi druge starše, mentorje ter trenerje. Skozi ves turnir je igral pogumno, mirno in zbrano ter v devetih tekmah izgubil samo enkrat. Nikoli ni igral niže od četrte deske, z ugodnejšim razpletom na drugim deskah v zadnjem kolu pa bi posegel celo po najvišjih mestih! S svojimi igrami je dokazal, da trenutno sodi med pet najboljših šahistov v Sloveniji v svoji kategoriji!


Čestitke za odlične nastope!



Naše šahiste podprlo tudi podjetje KD gostinstvo, Domen Krošel s.p.

Podporo pri delu z našimi mladimi šahisti nam je s svojo donacijo izrazilo tudi podjetje KD gostinstvo, Domen Krošel s.p.

V imenu Šahovskega društva Savinjčan Šempeter se za donacijo iskreno zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v prihodnje.

četrtek, 18. februar 2016

Za nami prvi turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline

Včeraj smo nastopili na prvem turnirju ciklusa v letu 2016 za osnovnošolske otroke Savinjske doline. Organizator prvega turnirja je bil ŠK Braslovče, turnir se je odigral v jedilnici osnovne šole Braslovče. Poleg organizatorja ŠK Braslovče nastopata letos kot soorganizatorja ciklusa tudi naše šahovsko društvo in ŠK Žalec. Gostitelj naslednjega turnirja v marcu bo ŠK Žalec.



Na turnirju je nastopilo osemnajst otrok, od tega šest otrok iz našega društva. Vsi so nastopili dobro, nihče ni osvojil manj kot tri točke. Še najvišje, na končnem drugem mestu, je končal Matic Nareks. Vse rezultate si lahko pogledate na priloženi povezavi:

Rezultati 1.turnirja ciklusa

Čestitamo vsem nastopajočim, tistim ki se bodo udeležili državnega prvenstva konec meseca pa veliko uspeha.



torek, 16. februar 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 2/2016-15.02.2016

Naša člana Šincek Štefan in Knez Marjan sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med sedemnajstimi igralci je zmagal domačin Brinovec Dušan. Štefan je končal kot sedmi, Marjan kot deseti.

Ostale rezultate lahko pogledate na priloženi povezavi: Rezultati

Čestitamo!

nedelja, 14. februar 2016

Andrej Štrucl odličen tretji med posamezniki in ekipni prvak na državnem prvenstvu gluhih!

Včeraj je v Mariboru potekalo posamično in ekipno državno prvenstvo gluhih v šahu. Celjsko regijo je zastopal tudi naš član Andrej Štrucl, ki je je boril odlično. Izjemne borbe so mu prinesle tretje mesto v državi v posamični konkurenci. Odličen uspeh so fantje, ki so zastopali našo regijo še nadgradili v ekipni tekmi in postali državni ekipni prvaki!


Rezultate si lahko pogledate na priloženih povezavah:

Rezultati posamezno
Rezultati ekipno

Za dosežek iskreno čestitamo!

petek, 12. februar 2016

Nejcu šesto mesto v Šentjurju

V Šentjurju se je danes odigral prvi turnir ciklusa štirih turnirjev Zima-pomlad za mlade v organizaciji Šahovskega društva Šentjur. Na turnirju se je dobro boril naš novi član Nejc Košenina. Končal je v zlati sredini in na koncu osvojil šesto mesto.

Čestitamo!

četrtek, 11. februar 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 1(9)/2016-10.02.2016

V Grižah je potekal prvi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je dvajset igralcev. Zmagal je Goršek Gregor iz ŠK Žalec. Od naših članov je bil najboljši Šincek Štefan na četrtem mestu.

Čestitamo!

sreda, 10. februar 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 05.02.2016

Naše društvo je znova pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Tokrat je nastopilo enajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu sta si zmago razdelila domačin Peternel Jožef in Krajnc Radovan iz ŠK Griže. Tretje ter četrto mesto sta si razdelila Studnička Tomo iz ŠK Žalec in Vinko Jagodič iz ŠK Polzela.


Čestitamo!

torek, 9. februar 2016

Bron na drugem letošnjem turnirju najmlajših

Danes je v Ljubljani potekal drugi letošnji turnir najmlajših do 10 let. Naš član Matic Nareks je znova nastopil odlično. Med več kot trideset tekmovalci je osvojil odlično četrto mesto med vsemi tekmovalci, kar mu je prineslo tretje mesto in bronasto medaljo v kategoriji fantov.




Čestitamo!

VHT SKUPINA d.o.o. z donacijo za naše šahiste

Podjetje VHT SKUPINA, prodaja farmacevtskih izdelkov in medicinskih pripomočkov, d.o.o. je novo podjetje, ki je s svojo donacijo izrazilo podporo pri delu z našimi mladimi šahisti.

V imenu Šahovskega društva Savinjčan Šempeter se za donacijo iskreno zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v prihodnje.

ponedeljek, 8. februar 2016

Maticu zlato v kategoriji U10 tik pred državnim prvenstvom na turnirju akademije BMP!

V soboto, 6.2., ter v nedeljo, 7.2.2016 je v organizaciji Šahovske akademije BMP potekal kadetski turnir za igralke in igralce stare do petnajst let v standardnem šahu. Na dobro pripravljenem turnirju, ki je služil za pripravo na državno prvenstvo je nastopilo kar šestinštirideset tekmovalcev. Turnir je bil zaradi ogromnega zanimanja preseljen iz Ptuja v večjo dvorano na Spodnji Hajdini.

Znova je odlično nastopil naš član Matic Nareks, ki je ugnal vso konkurenco v kategoriji igralcev do deset let in osvojil zlato medaljo. Dobre igre vlivajo veliko optimizma pred bližajočim se državnim prvenstvom.



Čestitamo.