torek, 31. maj 2016

Maticu prvič zlato na turnirjih najmlajših!

Danes je na OŠ Rodica v Domžalah potekal peti letošnji turnir najmlajših do 10 let. Matic Nareks je obdržal odlično formo iz državnega prvenstva. Tudi danes je znova upravičil vlogo visoko postavljenega nosilca. Izgubil ni nobene tekme, remiziral je tudi s končno zmagovalko, večkratno državno prvakinjo in reprezentantko. Med več kot štirideset tekmovalci je osvojil odlično drugo mesto, kar je pomenilo zmago ter zlato medaljo v kategoriji dečkov!




Čestitamo!

četrtek, 26. maj 2016

Memorijalni turnir Ernest Šeler 2016

Naše šahovsko društvo je tudi letos pripravilo memorijalni turnir v spomin na šahovskega prijatelja, učitelja in umetnika Šeler Ernesta. Na turnirju, ki se je odvil 19.05.2016, v Garni šport hotelu v Preboldu, je v prijetnem vzdušju sodelovalo enaindvajset šahistov iz okoliških šahovskih društev ter klubov.

Zmagal je Gregor Goršek iz ŠK Žalec pred klubskim kolegom Brinovec Dušanom. Tretji je bil Blatnik Jurij iz ŠK Griže. Naš najboljši je bil Knez Marjan na četrtem mestu.

Čestitke organizatorjem za lepo pripravljen turnir in vsem nastopajočim!

nedelja, 22. maj 2016

Matic izjemno na Mednarodnem šahovskem festivalu Krško 2016

Naš izjemno talentirani mladi član Matic Nareks  nas je odlično zastopal na zelo dobro organiziranem mednarodnem turnirju v standardnem šahu, ki je potekal med 20. in 22. majem v Krškem. V mešani konkurenci je nastopilo preko štirideset igralcev iz Slovenije, Hrvaške ter Makedonije.


Turnir je v močni konkurenci pričel kot osmi nosilec. Odigral je izjemno zbrano in motivirano ter osvojil kar 4 od 5 možnih točk. V zadnjem krogu je z odlično igro nadigral aktualnega državnega prvaka v njegovi kategoriji. Dobre predstave so mu prinesle izvrstno končno četrto mesto, pozitiven pribitek točk za slovenski in mednarodni FIDE rating ter tudi praktično nagrado organizatorja.



Iskrene čestitke za odlične igre na turnirju!

sreda, 18. maj 2016

Na četrtem turnirju ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline odlični nastopi naših članov

Danes se je odigral še četrti turnir ciklusa v letu 2016 za osnovnošolske otroke Savinjske doline. Organizator turnirja je bil tokrat ŠK Braslovče, turnir se je odigral v jedilnici OŠ Braslovče.




Na turnirju je v prijetnem vzdušju nastopilo trinajst otrok, od tega šest iz našega društva. Prvo mesto je z vsemi osvojenimi točkami osvojil naš član Matic Nareks. Zelo prijetno nas je danes presenetil Zavasnik Nejc, ki je končal kot odličen tretji. Tudi Nejc Košenina, Leon Kovač Murko, Nejc Strojin ter Ermakov Matvej so odigrali dobro, videli smo kar nekaj zanimivih šahovskih idej in kombinacij. S ciklusom nadaljujemo po poletnih počitnicah.

Čestitamo vsem nastopajočim!


Rezultate lahko pogledate tukaj:



Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 5/2016-17.05.2016

Šincek Štefan in Knez Marjan sta se je udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med šestnajstimi igralci je zmagal predstavnik ŠK Zagorje ob Savi Bernard Perič. Od članov našega društva je bil najboljši Knez Marjan, ki je končal kot deseti.

Čestitke!

sreda, 11. maj 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 4(9)/2016-10.05.2016

V Grižah je potekal četrti letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je osemnajst igralcev. Zmagal je Goršek Gregor iz ŠK Žalec. Od članov našega društva je nastopil Šincek Štefan in končal na odličnem petem mestu.

Čestitamo!

ponedeljek, 9. maj 2016

Nejc, Matvej in Kajetan zelo vzpodbudno v Šentjurju

V Šentjurju se je danes odigral še zadnji turnir ciklusa štirih turnirjev Zima-pomlad za mlade v organizaciji Šahovskega društva Šentjur. Na turnirju so tudi tokrat nastopili trije člani našega šahovskega društva. Nejc Košenina je končal danes na odličnem tretjem mestu. Zelo dobro sta se borila tudi Ermakov Matvej ter Petrak Zajc Kajetan. Matvej je končal kot peti, Kajetan pa se je uvrstil na deseto mesto.


Čestitamo!

sobota, 7. maj 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 06.05.2016

Naše društvo je pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Nastopilo je deset šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov.

Po devetih kolih po 10 minut v bergerjevem sistemu je zmagal član našega društva Škorjanc Franc. Na drugem mestu je končal Šincek Štefan, tretje mesto pa je osvojil Peternel Jožef.

Čestitamo!