nedelja, 21. avgust 2016

Turnir posameznikov ob prazniku KS Griže

V soboto 20.8.2016 je potekal turnir posameznikov ob prazniku KS Griže. Na turnirju je nastopilo enaintrideset igralcev. Zmagal je Črepan Marjan iz ŠD Podpeč. Na turnirju nas je zastopal Peternel Jožef, ki je osvojil dvanajsto mesto.

Čestitke!

sobota, 13. avgust 2016

Maticu bron na Prvenstvu Evropske unije v Murecku!

Naš mladi član Matic Nareks nas s svojimi igrami še naprej razveseljuje. V že tako zelo uspešni šahovski sezoni zanj je svoje šahovsko znanje preizkusil še na Prvenstvu Evropske unije, ki je potekalo v avstrijskem Murecku med 02. in 11.08.2016. Tako je še drugič zastopal Slovenijo, prvič je zanjo nastopil na Evropskem prvenstvu v pospešenem šahu lani v Srbiji. V Avstriji se je Matic v družbi vrstnikov iz Slovenije, Avstrije, Švice, Slovaške, Bolgarije, Hrvaške, Walesa, Estonije, Luksemburga, Poljske ter Nemčije izvrstno izkazal. V devetih tekmah je samo dvakrat izgubil, dvakrat remiziral in kar petkrat zmagal. Vse do zadnjih minut zadnjega kola je bil v igri tudi za zlato odličje.


Omenimo še to, da je bil na prvenstvu uradni spremljevalec slovenske delegacije Damijan Nareks, prav tako član našega šahovskega društva, kar si štejemo v še posebno čast. Slovenska delegacija je na prvenstvu štela sedemnajst fantov in deklet. 

Iskrene čestitke za izjemen uspeh!
 




torek, 2. avgust 2016

Prvenstvo Evropske unije 2016, Mureck 02.-11.08.2016

Pozdravljeni,

v spodnjih vrsticah boste lahko spremljali dnevno dogajanje na Šahovskem prvenstvu Evropske unije, ki poteka v avstrijskem Murecku med 02. ter 11.08.2016. Komaj čakamo na jutrišnji uradni začetek in na prve boje. Potrudili se bomo, da objavimo kakšno zanimivost ali fotografijo. Uradni spremljevalec na prvenstvu je Damijan Nareks iz ŠD Savinjčan Šempeter. Igralci, ki bodo tokrat zastopali Slovenijo so navedeni na priloženi povezavi:

Igralci

Vsem skupaj želimo obilo izvrstnih iger na prvenstvu!

02.08.2016

Del slovenske delegacije se že nahaja na samem prizorišču ter ureja prijavne formalnosti. Slovenska ekipa bo nameščena skupaj v nekaj kilometrov oddaljenem penzionu. Družbo nam bodo delale poljska ter nemška ekipa, kot kaže pa tudi češka.

03.08.2016

Počasi se slovenska delegacija prebuja. Tu smo že skoraj vsi, le Klara še včeraj ni imela nobene cimre. Čevapčiče za večerjo smo prebavili, kmalu se dobimo na skupnem zajtrku. Urejamo že prve zaplete saj je organizator enega naših igralcev pomotoma prijavili na prvenstvo, hkrati pa tudi na Open turnir, ki poteka vzporedno. Ob 15.uri pričnemo zares. Nekaj tekem bo možno videti na elektronskih šahovnicah.

Elektronske šahovnice

Videli smo nekaj zanimivih tekem, bili smo nekako polovično uspešni. Naših sedemnajst nastopajočih je skupaj osvojilo devet točk. V kategoriji U10 je lepo presenečenje pripravil Nareks Matic, ki je kot enajsto postavljeni premagal s črnimi figurami prvega nosilca iz Švice. Tako bo tudi jutri igral na prvi deski.


Poleg Matica so zmagali še Enej, Vesna, Nika, Jaka ter Klara, Naj je remiziral. Na Opnu sta zmagala Ana in Nejc, Amadej je remiziral. Jutri pa v boje za nove točke.


04.08.2016

Zajtrk je za nami, spočiti smo. Današnje nasprotnike poznamo. Del ekipe se nanje že vneto pripravlja. Matic se pripravlja na slovaško predstavnico z gospo Suzano Urbanč. Začnemo ob 15.uri.


Danes so bili naši predstavniki pol točke uspešnejši kot včeraj, zbrali so 9,5 točke. Z lepo današnjo zmago nad predstavnikom Nemčije bo jutri na prvi deski igrala Vesna. Poleg nje so zmagali še Tadej, Nika, Jaka ter Naj, Tina je remizirala. Na Opnu so zmagali vsi naši tekmovalci.

05.08.2016

Gostitelj nas razvaja. S hrano se res trudijo. Želijo nam ponuditi vsaj del bogate kulinarike teh koncev. Včeraj smo tako za večerjo jedli temne palačinke, testo je vsebovalo sedem zelišč, polnjene z gobicami, prelito s sirovo omako. Naši ekipi pripravijo še kaj posebej, tako na skrivaj. Mogoče tudi zato, ker mu je šestčlanska poljska ekipa včeraj pojedla 250 nutel za zajtrk. Gremo na ogled Pechmanns Mill tu v bližini pred tekmo. Potem pa v nove boje z že poznanimi nasprotniki.


Točkovno smo vsak dan boljši, danes smo zbrali skupaj 10 točk. Zmagali so Enej, Matic, Tina, Jaka ter prvič Jure ter Urban. Jaka je znova odigral odlično in bo z vsemi tremi točkami igral jutri na prvi deski. Odlično so odigrale tudi Vesna ter Nika, ki sta remizirali. Na Opnu zmaga Amalije ter Amadeja, ki bo igral jutri na prvi deski ter remija Nejca ter Ane.

06.08. 2016

Zajtrk za nami. Včerajšnje zmage pozabljene in porazi ter izgubljene priložnosti prespane. In to dobro prespane, saj je včeraj nevihta vsaj malo ohladila ozračje. Sedaj pa na partijo mini golfa za sprostitev pred tekmo ter ogled mlina na Muri (Schiffsmuehle Mureck).


Točkovni izkupiček je enak tistemu iz prvega dne, torej 9 točk. Jutri na prvih deskah Vesna ter na Opnu Ana ter Amadej.

07.08.2016

Prebujeni. Priprave na današnje tekme opravljene. V globoki senci z Maticem bereva vsak svojo knjigo. Prijazni gostitelj mi je sam od sebe prinesel kapučino. Res imamo vse na voljo. Sokomat, kavomat, ledomat, vodomat. Samo še kakšen MAT več na tekmi danes pa bo super.


Rezultatsko najslabše do sedaj, vsi skupaj komaj osem točk. Od tega smo dve točki zaslužili z byem. Jutri na prvi deski drug proti drugem Matic ter Vesna. Slovenski derbi torej. Na Opnu po današnji zmagi na prvi deski tudi Amadej.

08.08.2016

Današnji dan smo bili rezultatsko najmanj uspešni. Skupaj smo zmogli komaj sedem točk. Vesna je v italijanki odčitala lekcijo Maticu, zmagali še Tadej, Urban in Jaka. Na Opnu zmaga za Amadeja ter Ano. Jutri po zajtrku ogled jezera Rocksee v bližini ter razglednega stolpa Murturm, naj bi bil 60m visok, jutri se prepričamo.

09.08.2016

Ni tako visok. Slabih 30 m. A vseeno je lep razgled na pokrajino ob Muri z obeh strani meje. Tudi sproščujoč sprehod ob jezeru je prav godil. Še malo priprav, kosilo ter nove tekme.


Danes kar 13 točk skupaj. Vesna na prvenstvu ter Amadej na Opnu že pogledujeta proti najvišjim mestom. Matic danes do remija po hudi napaki nasprotnika. Brez točk iz igre le še Eva a nič ne de saj je dve leti mlajša od nasprotnikov. Prva točka iz igre za Maja. Jutri predzadnje kolo.

10.08.2016

Ohladilo se je, pravo jesensko vreme. Nebo joče. Mogoče tudi kdo od naših nasprotnikov danes zajoče saj se kar nekaj naših tekmovalcev bori za zelo visoke uvrstitve. Držimo pesti v predzadnjem kolu.

11.08.2016

Včerajšnje večerne objave ni bilo. In to z razlogom. Večina je dolgo igrala, da bi si priigrala izhodišče za boj za najvišja mesta. Lahko smo veseli in ponosni na naše fante ter dekleta. Na prvenstvu v kategoriji U14 pokala tako v fantovski kot dekliški kategoriji. Jaka Brilej je osvojil odlično drugo mesto z enakim številom točk kot zmagovalec. Klara Vidmar je osvojila tretje mesto. V kategoriji U12 prvo mesto za Kralj Niko. Štern Urban ter Urbanč Tina sta osvojila priznanji za uvrstitev med šest najboljših po kategorijah. V kategoriji U10 premočna zmaga za Vesno Mihelič. Presenetil je Matic Nareks z bronom. V kategoriji U8 bron za Kumin Evo. Na Opnu do 10 let zmaga za Kastelic Amadeja. Do 14 let bron za Hanc Nejca, do 16 let Urbanč Ani srebro. Skok Amalija osvojila priznanje za uvrstitev med najboljšo šesterico deklet.



Zelo uspešno prvenstvo torej. Tako rezultatsko kakor tudi drugače. S starši smo zelo dobro sodelovali. Veseli smo, da je bilo mesto uradnega spremljevalca zaupano članu ŠD Savinjčan, upamo da smo z delom ter trudom zadovoljili potrebe staršev ter igralcev. Do prihodnjič!