sreda, 28. september 2016

Odlične borbe na 7.turnirju najmlajših

Včeraj je na OŠ Zalog v Ljubljani potekal sedmi letošnji turnir najmlajših do 10 let. Naš mladi član Matic Nareks je znova odigral zelo dobro in tokrat končal kot šesti med šestintrideset tekmovalci. Žreb mu je tokrat namenil kar pet aktualnih državnih prvakov. Tri je premagal suvereno in navdušil z raznovrstno ter kombinatorno igro.




Čestitamo!

nedelja, 25. september 2016

Turnir mladih ob prazniku Občine Žalec

Danes se je v novi avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu odigral šahovski turnir mladih ob prazniku Občine Žalec. V prijetnem vzdušju je nastopilo sedemindvajset otrok. Turnir je štel tudi kot peti turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline, ki ga skupaj pripravljamo ŠK Žalec, ŠK Braslovče in ŠD Savinjčan.


Vsi udeleženci turnirja so bili nagrajeni s skromnim praktičnim darilom ter sladko nagrado. Najboljši v absolutni konkurenci so prejeli pokale, podeljeni pa so bili tudi kompleti medalj za najboljše v kategorijah do devet ter dvanajst let. Organizator je prijetno presenetil tudi starše ter mentorje saj je pripravil pet vrčkov za degustacijo piv na Fontani piv kot žrebne nagrade.



Naši fantje Matic Nareks, Leon Kovač Murko, Košenina Nejc, Ermakov Matvej ter David Rajlič so nastopili odlično, vsi so prislužili pozitiven pripis točk k ratingu. Še posebej Matic je znova izjemno saj je prejel pokal za tretje mesto v skupnem seštevku, hkrati pa je to pomenilo tudi zmago med fanti do 12 let.
Rezultate lahko pogledate tukaj:


Čestitamo vsem nastopajočim!

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 9/2016-19.09.2016

Knez Marjan ter Šincek Štefan sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med petnajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba Goršek Gregor. Predstavnika našega društva sta se dobro odrezala. Marjan je končal kot četrti, Štefan kot sedmi.

Čestitke!

petek, 16. september 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 6(9)/2016-13.09.2016

V Grižah je potekal šesti letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je petnajst igralcev. Zmagal je domačin Blatnik Jurij pred Studnička Tomom iz ŠK Žalec. Od članov našega društva je nastopil Šincek Štefan in končal kot odličen tretji.

Čestitamo!

nedelja, 11. september 2016

Maticu zmaga v Kozjem brez izgubljene točke!

Med 09. ter 11.09.2016 je v Kozjem, v motelu Ribnik, potekal 3. mednarodni kadetski turnir v standardnem šahu do starosti 12 let. Na turnirju je v konkurenci igralcev iz Slovenije ter sosednje Hrvaške nastopil tudi naš mladi up Matic Nareks. Bil je najboljši med vsemi, z vsemi možnimi točkami. Lepa turnirska zmaga mu bo prinesla tudi preko 50 novih FIDE točk pribitka.


Čestitamo!

sobota, 3. september 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 02.09.2016

Po poletnem premoru je naše društvo pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Nastopilo je trinajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Predsednik našega društva je pred pričetkom turnirja namenil par besed minulemu Kadetskemu šahovskem prvenstvu EU, kjer je odlično nastopal naš član Nareks Matic. Izvrstnemu dosežku, pokalu za tretje mesto, smo nazdravili v pavzi med turnirjem ob pogostitvi.



Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmagal predstavnik ŠK Žalec Studnička Tomo. Drugi je bil predstavnik ŠK Griže Krajnc Radovan, tretje mesto pa je osvojil predstavnik našega društva Peternel Jožef. Vsi trije so bili tudi nagrajeni s skromnimi praktičnimi nagradami.

Čestitamo!