sreda, 26. oktober 2016

Maticu zlato na 8.turnirju najmlajših!

Včeraj je na OŠ Vič potekal osmi letošnji turnir najmlajših do 10 let. Naš mladi član je znova odigral izvrstno. Matic Nareks je tudi včeraj upravičil vlogo visoko postavljenega nosilca in dokazal, da sodi trenutno med najboljše šahiste v državi v svoji kategoriji. Med skoraj štirideset tekmovalci je osvojil odlično drugo mesto, kar je pomenilo zmago ter zlato medaljo v kategoriji dečkov!



Čestitamo!

torek, 25. oktober 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 10/2016-24.10.2016

Naša člana, Knez Marjan ter Šincek Štefan, sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med dvanajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba Tomo Studnička. Marjan je končal kot deveti, Štefan kot deseti.

Čestitke!

ponedeljek, 24. oktober 2016

Maticu bron v kategoriji U12 na Terme Krka OPEN 2016

Od petka 21.10.2016 do nedelje 23.10.2016 je na Otočcu potekal sedaj že tradicionalni turnir Terme Krka OPEN 2016. Turnirja se je udeležilo devetinštirideset igralcev iz Slovenije ter tujine. Prvi dve koli sta potekali v pospešenem tempu, preostalih pet pa v tempu za standardni šah. Nastopil je tudi naš mladi up Nareks Matic. Dobro se je boril in osvojil tretje mesto v konkurenci fantov do dvanajst let. Absolutni zmagovalec turnirja je bil Urbanč Peter, ki je na turnirju osvojil tudi naziv FIDE mojstra z osvojenimi 2300 ELO točkami.



Čestitamo!

nedelja, 23. oktober 2016

ZDIS Območno tekmovanje v šahu ekipno moški

V soboto, 22.10.2016, je v Radljah ob Dravi potekalo ZDIS območno ekipno tekmovanje v šahu. Med štirinajstimi ekipami je naše območje zastopala ekipa MDI Žalec. V ekipi sta sodelovala tudi dva člana našega društva in sicer Peternel Jožef ter Knez Marjan. Osvojili so tretje mesto med vsemi ekipami ter se tako uvrstili na državno tekmovanje.

Čestitamo!

Šesti turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline

V sredo, 19.10.2016, se je odigral šesti turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline. Organizator turnirja je bil tokrat ŠK Braslovče, odigran je bil v jedilnici OŠ Braslovče.



Na turnirju je v lepem vzdušju nastopilo trinajst otrok, od tega šest iz našega društva. Prvo mesto je z vsemi osvojenimi točkami osvojil naš član Matic Nareks. Tudi Nejc Košenina, Raljič David, Leon Kovač Murko, Nejc Zavasnik ter Nejc Vidrgar so odigrali zelo dobro, zanimivih šahovskih idej in kombinacij ni manjkalo.

Čestitamo vsem nastopajočim!

ponedeljek, 17. oktober 2016

David odličen v Šentjurju!

V Šentjurju se je danes odigral prvi turnir ciklusa treh turnirjev za mlade v organizaciji Šahovskega društva Šentjur. Na turnirju je nastopil tudi naš novi član David Rajlič. Nastopil je odlično in osvojil kar štiri od petih možnih točk. Med štirinajstimi tekmovalci je tako zaostal samo za zmagovalcem.

Čestitke!

sreda, 12. oktober 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 7(9)/2016-11.10.2016

V Grižah je potekal sedmi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je devetnajst igralcev. Zmagal je Jagodič Vinko iz ŠK Polzela. Od članov našega društva je nastopil Šincek Štefan in končal kot sedmi.

Čestitamo!

sobota, 8. oktober 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 08.10.2016

Naše društvo je pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Nastopilo je štirinajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmagal predstavnik našega društva Šincek Štefan pred Peternel Jožefom, prav tako iz ŠD Savinjčan. Tretji je bil tokrat Studnička Tomo iz ŠK Žalec.

Čestitamo!

petek, 7. oktober 2016

Odličen štart v novo sezono Štajerske kadetske lige!

Danes je potekal na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji v Mariboru prvi turnir letošnje Štajerske kadetske lige v organizaciji ŽŠK Maribor. V kategoriji igralcev do 12 let je nastopil tudi naš član Nareks Matic. Odlične igre so mu prinesle drugo mesto v absolutni razvrstitvi in s tem srebrno medaljo. Nastopilo je petinštirideset tekmovalcev.



Iskrene čestitke!


ponedeljek, 3. oktober 2016

Naši mladi člani prvič kot ekipa na klubskem državnem prvenstvu!

Včeraj je v Kočevju potekalo državno ekipno klubsko prvenstvo za fante ter dekleta v kategoriji do 12 let. Sploh prvič odkar obstaja ŠD Savinjčan smo nastopil s fantovsko ekipo v sestavi Nareks Matic, Kovač Murko Leon ter Košenina Nejc. Fante sta na prvenstvu spremljala predsednik društva Peternel Jožef ter Damijan Nareks.


Fantje so se dobro borili ter dosegli kar nekaj zmag. Na prvi deski je odlično odigral Nareks Matic in zmagal kar sedem od devet tekem, bil je tretji najboljši skupno na prvih deskah.


Veselje je bilo gledati igre fantov, ki so res dihali kot ekipa. Nastopili pa so tudi v enotni društveni podobi. Glede na to, da je najstarejši član ekipe star devet let, se ni za bati da ne bi čez leto ali dve ciljali na najvišja mesta v državi.

Čestitke za pogumen nastop!