torek, 29. november 2016

Maticu prvič zmaga v Ljubljani!

Danes je na OŠ Kolezija v Ljubljani potekal še deveti letošnji turnir najmlajših do 10 let. Naš mladi član Matic Nareks je znova prikazal svoje odlično šahovsko znanje. Vse tekme je odigral na prvi deski. Med preko petdeset tekmovalci je bil prvič najboljši med vsemi tekmovalci brez izgubljene partije. Skupna zmaga je prinesla seveda tudi zlato medaljo v kategoriji dečkov ter lepo praktično nagrado za najboljšega v letniku.



Čestitamo!

ponedeljek, 28. november 2016

Mladi šahisti po nove zmage tudi s podporo podjetja AVTO DUO!

Podporo pri delu z našimi mladimi šahisti nam je s svojo donacijo izrazilo tudi podjetje AUTO DUO, prodaja in odkup rabljenih vozil, Nermin Jahić s.p.

V imenu Šahovskega društva Savinjčan Šempeter se za donacijo iskreno zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v prihodnje.

nedelja, 27. november 2016

Turistično društvo Žalec in Šahovsko društvo Savinjčan z roko v roki

Turistično društvo Žalec ter Šahovsko društvo Savinjčan sta društvi z dolgoletno tradicijo na področju Savinjske doline. Na pobudo obeh društev smo se dogovorili, da naše sodelovanje okrepimo in morebiti poskušamo izvesti tudi kakšen skupen projekt v prihodnje. Že ob samem dogovoru sodelovanja v prihodnje je Turistično društvo Žalec prispevalo nekaj praktičnih nagrad za vse šahovske cikluse, ki jih v letu 2016 prireja ŠD Savinjčan.

Veselimo se dobrega sodelovanja tudi v prihodnje!

torek, 22. november 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 11/2016-21.11.2016

Naša člana, Knez Marjan ter Šincek Štefan, sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med dvanajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba Brinovec David. Marjan je končal kot četrti, Štefan kot osmi.

Čestitke!

petek, 18. november 2016

Maticu zmaga z vsemi možnimi točkami na Štajerski kadetski ligi!

Danes je potekal na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji v Mariboru tretji turnir letošnje Štajerske kadetske lige v organizaciji ŽŠK Maribor. V kategoriji igralcev do 12 let je nastopil tudi naš član Nareks Matic. Odlične igre so mu prinesle zmago brez izgubljene točke ter zlato medaljo. Nastopilo je preko petdeset tekmovalcev.




Iskrene čestitke za izvrsten dosežek!

sreda, 16. november 2016

Naši odlično na sedmem turnirju ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline

Danes je bil odigran sedmi turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline. Organizator turnirja je bil tokrat ŠD Savinjčan, igralo se je v jedilnici OŠ Petrovče.


Na turnirju je v dobrem vzdušju nastopilo devetnajst otrok, od tega kar devet iz našega društva. Priključili smo še štiri fante, ki pridno obiskujejo šahovski krožek na OŠ Petrovče. Skale Gal, Planinšek Patrik, Mirnik Brin ter Boršič Gal so tako odigrali svoje prve prave turnirske šahovske partije. Prvo mesto je z vsemi osvojenimi točkami osvojil član ŠK Žalec Brinovec David. Sledila sta mu predstavnika našega društva Matic Nareks in Rajlič David na drugem ter tretjem mestu. Tudi ostali so odigrali zelo dobro, videli smo veliko všečnih iger, dobro odigranih končnic ter lepih matov.

Čestitke vsem!

torek, 8. november 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 8(9)/2016-08.11.2016

V Grižah je potekal osmi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je osemnajst igralcev. Zmagal je Vedenik Anton iz ŠD Šentilj pri Velenju. Od članov našega društva je nastopil Šincek Štefan in končal kot osmi.

Čestitamo!

nedelja, 6. november 2016

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 04.11.2016

Naše društvo je pripravilo redni mesečni turnir, ki poteka vsak prvi petek v mesecu. Nastopilo je sedemnajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmagal predstavnik našega društva Šincek Štefan pred Krajnc Radovanom iz ŠK Griže.Tretji je bil tokrat Studnička Tomo iz ŠK Žalec.

Čestitamo!