torek, 21. februar 2017

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 2/2017-20.02.2017

Naša člana, Knez Marjan ter Šincek Štefan, sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med šestnajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba  Studnička Tomo. Štefan je končal kot deseti, Marjan kot enajsti.

Čestitke!

nedelja, 19. februar 2017

Odlično izpeljano Državno prvenstvo gluhih v šahu

V soboto, 18.02.2017, je gostišče Rimljan v Šempetru gostilo Državno prvenstvo gluhih v šahu. Igralo se je tako ekipno prvenstvo, kot tudi posamično. Organizacija prvenstva je letos pripadla Društvu gluhih in naglušnih Celje, za samo tehnično izvedbo pa je poskrbelo naše šahovsko društvo. Po uvodnih govorih ter zaigrani državni himni so se boji pričeli. Sprva z ekipnim delom, kjer je nastopilo sedem ekip. Zmaga je odšla v prestolnico, največ šahovskega znanja je pokazala ekipa MDG Ljubljana. Odlično drugo mesto so dosegli člani DGN Celje. Za ekipo je zelo dobro odigral tudi naš član Andrej Štrucl.



Po pavzi za kosilo se je izvedlo še posamično prvenstvo. Nastopilo je sedemindvajset igralcev. Tudi tu je zmaga odšla v prestolnico, najboljši je bil g.Veršič Stanislav. Najboljši predstavnik organizatorja Draškovič Maksimiljan je osvojil srebrno medaljo. Odlično sta odigrala tudi Štrucl Andrej ter Kolar Miran, ki sta končala kot četrti in peti.

Čestitke!

sreda, 15. februar 2017

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 1(9)/2017-14.02.2017

V Grižah je potekal prvi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je osemnajst igralcev, od tega trije iz našega društva. Tokrat je zmagal Tomo Studnička iz ŠK Žalec. Od naših članov so nastopili Peternel Jožef, Šincek Štefan ter Štrucl Andrej. Jožef je končal na odličnem drugem mestu, Štefan na četrtem, Andrej pa na štirinajstem.

Čestitamo!

sobota, 11. februar 2017

Tilen drugi, Matvej četrti v Šentjurju!

Danes je potekal v Šentjurju v organizaciji ŠD Šentjur drugi turnir ciklusa štirih turnirjev za mlade. Na turnirju sta nastopila tudi naša član Drama Tilen in Ermakov Matvej. Znova sta odigrala odlično, saj je Tilen končal kot drugi, Matvej pa kot četrti. Nastopilo je petnajst tekmovalcev.

Čestitke!

Tilen odličen tretji v Kočevju!

Včeraj je v Kočevju, v organizaciji ŠD Kočevje, potekal tretji turnir Dolenjske kadetske lige. Na turnirju A je nastopil tudi naš član Drama Tilen. Znova je odigral izvrstno in v konkurenci preko štirideset nastopajočih osvojil odlično tretje mesto.



Čestitamo!

petek, 10. februar 2017

Podpora tudi s strani podjetja Žagarstvo Marko Ribič s.p.

Podporo pri delu z našimi mladimi šahisti nam je s svojo donacijo izrazilo tudi podjetje Žagarstvo Marko Ribič s.p.

V imenu Šahovskega društva Savinjčan Šempeter se za donacijo iskreno zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v letošnjem letu.

sreda, 8. februar 2017

Jožef uvrščen na državno prvenstvo

V soboto, 4.2.2017, je v Dravogradu v organizaciji Društva invalidov Dravograd potekalo območno šahovsko tekmovanje za uvrstitev na državno prvenstvo. Medobčinsko društvo invalidov Žalec sta zastopala tudi naša člana Peternel Jožef ter Štrucl Andrej. Oba sta odigrala zelo dobro. Jožef se je s četrtim mestom uvrstil na državno tekmovanje, Andrej pa je končal turnir kot odličen štirinajsti.

Čestitke!

Odlično izpeljan turnir brezkategornikov!

Šahovsko društvo Savinjčan Šempeter je ob slovenskem kulturnem prazniku pripravilo turnir brezkategornikov. Videli smo veliko zanimivih in napetih tekem. Ob koncu turnirja so postali četrtokategorniki Drama Tilen, Štrucl Andrej, Damijan Nareks, Rajlič David ter Kovač Murko Leon.


Za tiste, ki jim danes ni uspelo bomo pripravili še en turnir, predvidoma v naslednjem mesecu.

Čestitke na lepo izpeljanem turnirju!

nedelja, 5. februar 2017

Naša fanta navdušila pred državnim prvenstvom!

V soboto, 4.2., ter v nedeljo, 5.2.2017 je v organizaciji Šahovske akademije BMP potekal mednarodni mladinski šahovski turnir za igralke in igralce stare do osemnajst let v standardnem šahu. Na dobro pripravljenem turnirju, ki je služil za pripravo na državno prvenstvo je nastopilo preko dvajset igralcev.

Odlično sta nastopila oba naša igralca. Matic Nareks je ugnal vso konkurenco in ni oddal niti točke, turnir pa je pričel kot sedmi nosilec.



Z odličnimi igrami mu je sledil Tilen Drama. Turnir je pričel kot štirinajsti nosilec, z zelo lepimi partijami pa si je priboril izvrstno končno šesto mesto. To je hkrati pomenilo medaljo za najboljšega v letniku 2007.




Dobre igre obeh naših mladih moči vlivajo veliko optimizma pred bližajočim se državnim prvenstvom, ki bo konec meseca, prav tako na Ptuju.



Čestitke obema!

petek, 3. februar 2017

Podpora tudi s strani podjetja Polje d.o.o.

Podporo pri delu z našimi mladimi šahisti nam je s svojo donacijo izrazilo tudi podjetje Polje d.o.o.

V imenu Šahovskega društva Savinjčan Šempeter se za donacijo iskreno zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v letošnjem letu.