nedelja, 26. marec 2017

Maticu bron na Ljubljana open 2017, Nejc zelo dobro med najmlajšimi!

Včeraj je na OŠ Kašelj v Ljubljani, v skupni organizaciji ŠK Komenda in ŠK Ljubljana, potekal največji mladinski turnir pri nas. Vzporedno so potekali trije turnirji, skupaj je nastopilo preko dvesto šahistov. Zavidanja vredna številka!

Naše šahovsko društvo je nastopilo z dvemi igralci. Med najmlajšimi nas je zelo dobro zastopal Nejc Košenina.



Med kar sto osemnajstimi nastopajočimi je osvojil odlično devetindvajseto mesto. Med mladimi nas je zastopal Nareks Matic. V močni konkurenci se je zelo dobro boril. Na koncu se je izšlo za bron v kategoriji letnika U12.



Čestitke!

Tilnu srebro v Trebnjem!

V petek je v Trebnjem, v organizaciji ŠK Trebnje, potekal četrti turnir Dolenjske kadetske lige. Na turnirju A je nastopil tudi naš član Drama Tilen. Znova je odigral izjemno in v konkurenci preko šestdeset nastopajočih osvojil odlično drugo mesto.



Čestitamo!

torek, 21. marec 2017

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 3/2017-20.03.2017

Naša člana, Knez Marjan ter Šincek Štefan, sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med trinajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba Brinovec Dušan. Štefan je končal kot deveti, Marjan kot trinajsti.

Čestitke!

sobota, 18. marec 2017

Matic bronast na Igu, Nejc dobro!

Danes je na Igu pri Ljubljani potekal že tradicionalni, tokrat 15. mladinski šahovski turnir Ig. Nastopilo je skoraj sto tekmovalcev v enotni kategoriji do dvajset let. Zastopala sta nas dva naša mlada člana. Nejc Košenina je odigral dobro in na koncu osvojil vzpodbudne tri točke.


Matic Nareks tudi tokrat ni ostal brez kolajne. Odlične igre so mu prinesle bron pri fantih do dvanajst let. Omeniti velja tudi izvrstno Matičevo partijo, kjer je premagal aktualnega evropskega ter državnega prvaka!

Čestitke!

Tilen zmagal, Matvej šesti v Šentjurju!

Danes je potekal v Šentjurju v organizaciji ŠD Šentjur tretji turnir ciklusa štirih turnirjev za mlade. Na turnirju sta nastopila tudi naša član Drama Tilen in Ermakov Matvej. Znova sta odigrala odlično, saj je Tilen zmagal, Matvej pa končal na šestem mestu.

Čestitke!

Tilnu osmo mesto v Mariboru

Včeraj je potekal na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji v Mariboru šesti turnir letošnje Štajerske kadetske lige v organizaciji ŽŠK Maribor. V kategoriji igralcev do 12 let je nastopil tudi naš član Drama Tilen. Z dobrimi igrami je osvojil končno osmo mesto.



Iskrene čestitke!

sreda, 15. marec 2017

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 2(9)/2017-14.03.2017

V Grižah je potekal drugi letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je sedemnajst igralcev, od tega en iz našega društva. Šincek Štefan je odigral zelo dobro in končal turnir kot drugi.

Čestitamo!

torek, 14. marec 2017

Maticu vabilo ŠZS na šahovski tabor!

Odlične igre v preteklem obdobju, predvsem na nedavnem mladinskem šahovskem prvenstvu, niso ostale neopažene s strani ŠZS. Matic je namreč prejel povabilo na marčevski šahovski tabor, ki bo v Celju potekal pod taktirko g. Matjaža Mikca. Povabilu se bo naš mladi šahovski up z veseljem odzval!

Iskrene čestitke!

Ekipa OŠ Petrovče med deset v državi!

V nedeljo, 12. 3. 2017, je v Dravogradu potekalo državno ekipno osnovnošolsko prvenstvo v pospešenem šahu. Prek kvalifikacij se je po dolgih sušnih letih na prvenstvo uvrstila tudi OŠ Petrovče. Šolo je v kategoriji fantov do petnajst let zastopala mlada ekipa v postavi Nareks Matic, David Rajlič, Leon Kovač Murko ter Zavasnik Nejc. Vsi našteti so tudi člani našega šahovskega društva.

Fantje so se dobro borili, odigrali po svojih najboljših močeh ter na koncu osvojili deseto mesto v Sloveniji.

Čestitamo!

ponedeljek, 6. marec 2017

Državno hitropotezno prvenstvo DI 2017

V nedeljo, 05. 03. 2017, je DI Muta pripravilo državno hitropotezno prvenstvo DI 2017. Na tekmovanje se je preko kvalifikacij uvrstil tudi naš član Peternel Jožef. Zelo dobro je zastopal naše barve in končal na odličnem sedmem mestu!

Čestitamo!

nedelja, 5. marec 2017

Matic podprvak Slovenije tudi v pospešenem šahu, ostali dobro!

V soboto, 4. 3. 2017, je na Ptuju potekalo še državno prvenstvo mladih v pospešenem šahu. Šahovsko društvo Savinjčan je zelo dobro zastopalo šest mladih šahistov. Barve društva so zastopali David Rajlič, Leon Kovač Murko, Nejc Zavasnik, Tilen Drama, Nejc Košenina ter Nareks Matic.



Nihče ni razočaral, fantje so se izvrstno borili. Na koncu se je odlično izšlo Nareks Maticu. Z izjemnim finišem v zadnjih štirih tekmah si je priigral naslov državnega podprvaka, s tem pa tudi možnost nastopa na junijskem evropskem prvenstvu, ki bo v Budvi!

Čestitke vsem!

Maticu vozovnica za Romunijo, Tilen odličen enajsti!

Za nami je 24. posamično državno šahovsko prvenstvo v standardnem šahu. Organizator, Železničarski šahovski klub Maribor, je tekmovanje organiziral pod okriljem Šahovske zveze Slovenije med 25. 2. ter 3. 3. 2017 v Sava hotelih na Ptuju. V ognju smo imeli dva naša odlična mlada tekmovalca.




V kategoriji fantov do deset let je izredno dobro odigral Tilen Drama. Nanizal je nekaj izvrstnih iger in dosegel nekaj lepih zmag. Osvojil je več kot polovico možnih točk in tako končal na lepem enajstem mestu.

Še bolje je v kategoriji fantov do dvanajst let odigral Nareks Matic. Postal je namreč podprvak z enim samcatim porazom v devetih tekmah. Pokazal je nekaj vrhunskih borb, bil izjemno motiviran in uspeh ni mogel izostati! Z drugim mestom v državi se je uvrstil v mladinsko selekcijo Slovenije za leto 2017 in si priigral vozovnico za evropsko prvenstvo, ki bo v začetku septembra v Romuniji!



Iskrene čestitke obema!