sreda, 28. januar 2015

Odlična novica!

Danes smo izvedeli odlično novico. Našemu mlademu članu Matic-u Nareks-u je bila odobrena prošnja za nastop na državnem prvenstvu fantov do 10 let v standardnem šahu, ki bo med 23. in 27.2 potekalo na Bledu. Tako bo naše društvo po dolgem času zopet imelo predstavnika med 32 najboljšimi v državi. Po zaključku državnega prvenstva v standardnem šahu pa bo 28.2. potekalo še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Poleg Matica bo v kategoriji fantov do 8 let nastopil naš član Nejc Zavasnik.

Obema želimo čim več dobrih iger!

Šestnajsto mesto na prvem turnirju najmlajših v letošnjem letu

Naš član Matic Nareks je na prvem letošnjem turnirju najmlajših do deset let, ki je tudi tokrat potekal na sedežu ŠZS, osvojil med 47 tekmovalci šestnajsto mesto. Osvojil je tri in pol točke od šestih možnih. Čestitke!

torek, 27. januar 2015

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 1/2015-26.01.2015

Štirje člani našega društva so se udeležili hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med štirinajstimi igralci je zmagal domačin Dušan Brinovec. Od naših članov je bil najboljši Peternel Jožef, ki je osvojil tretje mesto. Šincek Štefan je bil šesti, Knez Marjan osmi, Voelkner Dani pa je osvojil končno dvanajsto mesto.

Čestitke vsem!

sobota, 17. januar 2015

Regijske kvalifikacije za nastop na državnem prvenstvu

Danes so v Šentjurju potekale regijske kvalifikacije za nastop na letošnjem februarskem državnem prvenstvu. Najbolje se je odrezal naš novi član Nejc Zavasnik, ki je v kategoriji U8 osvojil končno drugo mesto. V kategoriji U10 je Matic Nareks osvojil končno četrto mesto. Naši novi člani Kovač Murko Leon, Petrak Zajc Kajetan in Udrih Lovro so osvojili sedmo, deveto in deseto mesto. V kategoriji U12 nas je zastopal Nejc Vidrgar in osvojil šesto mesto.

Fantom iskrene čestitke!

petek, 9. januar 2015

Redni mesečni turnir ŠD Savinjčan Šempeter 02.01.2015

Na rednem mesečnem turnirju, ki poteka vsak prvi petek v mesecu, je sodelovalo sedemnajst šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov. Po sedmih kolih po 10 minut v švicarskem sistemu je zmago s šestimi točkami osvojil Studnička Tomo iz ŠK Žalec. Drugo mesto je osvojil domačin Peternel Jožef, tretji pa je bil Krkljanovič Jovo iz Celja.

Čestitke vsem!