sobota, 20. junij 2015

Srebro na zadnji tekmi Štajerske kadetske lige in zlato v skupnem seštevku!

Danes je potekalo v kulturnem domu v Kamnici pri Mariboru še sklepno dejanje letošnje kadetske lige 2014/2015 v organizaciji ŽŠK Maribor. Deseti in hkrati zadnji turnir je naš član Matic Nareks odigral povsem razbremenjeno saj je z odličnimi igrami na predhodnih turnirjih že osvojil zmago in s tem zlato medaljo v skupnem seštevku vseh turnirjev v svoji kategoriji fantov do devet let.


Kljub temu je tudi danes odigral zelo dobro in osvojil srebrno medaljo v svoji kategoriji. Nastopilo je petinosemdeset igralcev. Današnji zmagovalec je bil David Brinovec iz ŠK Žalec, ki je postal tudi skupni in absolutni zmagovalec vseh turnirjev. Odlično se je odrezala tudi njegova sestra Lucy Brinovec, ki je osvojila zlato medaljo danes in postala hkrati tudi skupna zmagovalka v kategoriji deklic do devet let.

Vse čestitke organizatorjem za odlično pripravljen turnir. Vsak, ki je nastopil vsaj enkrat je od organizatorja prejel spominsko majico in diplomo. Častni gost dr. Milan Zver je podelil posebne nagrade iz evropskega parlamenta.


Otroke je nagovoril tudi velemojster g. Adrian Mihalčišin. Po kratkem druženju na pikniku so bile podeljene nagrade za najboljše v skupnem seštevku, najboljše po kategorijah, najboljše šole ter najboljše klube. To pa še ni vse. Naš član je bil izbran za sredino simultanko s svetovno prvakinjo Lauro Unuk, ki bo v okviru Festivala iger Maribor 2015. Dogodek mu bo sigurno ostal v najlepšem možnem spominu.