četrtek, 29. december 2016

Novoletni turnir Šmatevž

V torek, 27.12.2016, je v Šmatevžu potekal novoletni šahovski turnir v organizaciji Športnega društva Šmatevž. Na turnirju je nastopilo osemnajst tekmovalcev, med njimi tudi trije predstavniki našega društva. Zmagal je Flander Nejc iz ŠK Žalec. Od naših članov se je najvišje uvrstil Peternel Jožef, ki je končal kot četrti. Preostala dva naša člana sta končala kot peti (Šincek Štefan) ter deveti (Škorjanc Franc).

Čestitke!

sreda, 21. december 2016

Matic odlično tudi na zaključnem turnirju ciklusa najmlajših!

Včeraj je na OŠ Komenda-Moste potekal še zaključni turnir ciklusa najmlajših v tem letu. Naš mladi član Nareks Matic je tudi tokrat odigral zelo dobro in dosegel tretje mesto.


Odlične igre na ciklusu skozi vse leto so mu prinesle mesto najboljšega pri fantih do deset let. V absolutni konkurenci je to pomenilo drugo mesto med vsemi.


Čestitke za odlične igre!

torek, 20. december 2016

Ciklus hitropotezni ŠK Žalec 12/2016-19.12.2016

Naša člana, Knez Marjan ter Šincek Štefan, sta se udeležila hitropoteznega turnirja v sklopu ciklusa, ki ga organizira ŠK Žalec. Med enajstimi igralci je zmagal predstavnik domačega kluba Brinovec David. Štefan je končal kot deveti, Marjan kot deseti.

Čestitke!

petek, 16. december 2016

Naši člani uspešni na področnih OŠ kvalifikacijah!

V četrtek, 15.12.2016, je na OŠ Polzela potekalo šahovsko področno posamično prvenstvo celjske regije. OŠ Petrovče je zastopalo sedem učencev, ki so dosegli nekaj imenitnih uspehov. Vsi učenci so tudi člani našega društva.

V konkurenci fantov do devet let nas je zastopal Nejc Košenina in osvojil odlično četrto mesto. Prihodnje leto bo zastopal šolo na državnem prvenstvu v Kranju.

Imenitne novice in uspehi v kategoriji fantov do dvanajst let. Matic Nareks je postal področni prvak z vsemi možnimi točkami. Odlično se je izkazal tudi Kovač Murko Leon na tretjem mestu. Oba omenjena sta se uvrstila na državno prvenstvo v Kranju. V tej konkurenci odlični tudi Zavasnik Nejc na petem mestu, Ermakov Matvej na dvanajstem ter Kerčmar Luka na šestindvajsetem. V tej konkurenci je nastopilo kar petinštirideset igralcev.



Pri fantih do dvanajst let nas je zastopal Rajlič David in končal na zelo dobrem dvanajstem mestu.

Čestitke in veliko uspeha fantom, ki bodo nastopili državnem prvenstvu prihodnje leto!

sreda, 14. december 2016

Dvojna zmaga na zadnjem turnirju ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline!

Danes je bil odigran zaključni turnir ciklusa za osnovnošolske otroke Savinjske doline. Organizator turnirja je bil tokrat ŠK Braslovče, igralo se je v jedilnici OŠ Braslovče.


Na turnirju je v dobrem vzdušju igralo enajst otrok, od tega štirje iz našega društva. Prvo mesto je osvojil Rajlič David pred Kovač Murko Leonom. Kot tretji je končal Grčar Lan iz ŠK Braslovče.

Skozi vse turnirje ciklusa se je izmenjevalo skoraj trideset otrok. Danes smo podelili tudi nagrade za najboljše v celotnem ciklusu. Zmagovalec celotnega ciklusa je postal naš član Nareks Matic pred Brinovec Davidom iz ŠK Žalec ter Grčar Lanom iz ŠK Braslovče. Najboljša med dekleti je bila Brinovec Lucy iz ŠK Žalec. Vsi omenjeni so prejeli pokale v trajno last in praktične nagrade. Podeljeni so bili tudi kompleti medalj za najboljše v konkurencah U12 ter U9. Prav vsi, ki so danes nastopili so prejeli tudi praktično nagrado.

Čestitke vsem!

Ciklus hitropotezni ŠK Griže 9(9)/2016-13.12.2016

V Grižah je potekal deveti letošnji hitropotezni turnir v sklopu letnega ciklusa, ki ga organizira ŠK Griže. Nastopilo je štirinajst igralcev. Zmagal je Blatnik Jurij iz domačega šahovskega kluba. Od članov našega društva je nastopil Šincek Štefan in končal kot deveti.

Čestitamo!

nedelja, 4. december 2016

Naša fanta odlična na Miklavževem turnirju na Viru pri Domžalah!

Danes je v veliki dvorani KS Toma Brejca na Viru pri Domžalah potekal 3. Miklavžev šahovski turnir za OŠ otroke. Na zelo dobro organiziranem turnirju v organizaciji Šahovskega društva Domžale je nastopilo dvajset otrok, med njimi tudi dva naša mlada člana. Nareks Matic je osvojil drugo, Nejc Košenina pa deveto mesto med vsemi tekmovalci. Prav vsi tekmovalci so bili nagrajeni z Miklavževim darilom, Matic in Nejc pa sta prejela še dodatni nagradi. Matic je prejel praktično nagrado, ker je končal med najboljšimi tremi, Nejc pa za najboljšega v letniku 2008.



Obema čestitke!

sobota, 3. december 2016

Memorial Stanka Skoka in Martina Štormana 2016

ŠD Savinjčan Šempeter je pripravil v prostorih društva memorialni turnir v spomin na šahista Stanka Skoka ter Martina Štormana. Na turnirju, ki se je odvil 02.12.2016, je v odličnem in prijateljskem vzdušju sodelovalo kar triindvajset šahistov iz okoliških šahovskih društev in klubov.



Predstavnik našega društva Šincek Štefan je z odličnimi igrami postal zmagovalec turnirja. Drugo mesto je osvojil Golob Hubert iz ŠK Šmarje pri Jelšah, tretje pa Tomo Studnička iz ŠK Žalec. Najboljši trije so si priborili pokale. 

Tokratni turnir pa je bil tudi nagradni. Tako je kar prvih pet prejelo lepe praktične nagrade, poleg že omenjenih tudi Grčar Janez iz ŠK Zagorje ob Savi ter Nareks Matic iz domačega šahovskega društva. Prav slednji je kot najmlajši udeleženec presenetil vse tekmovalce in osvojil odličnih pet točk, enako kot tretje uvrščeni. Prav vse tekmovalce smo nagradili s skromnim čokoladnim presenečenjem. 

Društvu smo v uporabo predali tudi tri nove šahovske ure.

Čestitke organizatorjem za lepo pripravljen turnir in vsem nastopajočim!