ponedeljek, 24. april 2017

Odličen šahovski vikend za našimi mladimi igralci!

Za nami je izredno pester šahovski vikend za naše mlade šahiste. V petek je v Mariboru potekal že osmi letošnji turnir ŠKL od deset predvidenih. Zastopal nas je Tilen Drama, ki se je dobro boril v konkurenci fantov do dvanajst let. Med devetintridesetimi igralci je končal na dobrem desetem mestu.

V soboto smo imeli v ognju dva naša mlada igralca. Matic Nareks se je udeležil še drugega šahovskega tabora v Celju, organiziranega s strani Šahovske zveze Slovenije. V Kranju pa je na ta dan potekalo posamično osnovnošolsko državno prvenstvo pri fantih do devet let. Med šestinosemdesetimi igralci je dobro triintrideseto mesto osvojil Nejc Košenina.

Še uspešnejši pa smo bili v nedeljo. Naš član Drama Tilen je namreč postal državni ekipni podprvak z OŠ Šmarje na državnem osnovnošolskem ekipnem prvenstvu pri fantih do dvanajst let.



Na omenjenem prvenstvu je nastopila tudi OŠ Petrovče, ki je osvojila odlično osmo mesto in ji je za odličje zmanjkalo malo športne sreče. Naši člani Nareks Matic, Leon Kovač Murko, Košenina Nejc ter Zavasnik Nejc so dobro odigrali, Matic pa je bil najboljša prva deska državnega prvenstva!

Čestitamo!